ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Jueves, 19 de mayo de 2011

  • 19:30 hrs.
    Al Caixafòrum Barcelona
    (Av. Ferrer i Guàrdia 6-8)
    Conferència de l'escriptor mexicà Juan Villoro"L'escriptura d'ombra.
    La correspondència com a procés formatiu en Juan Carlos Onetti, Julio Cortázar i Manuel Puig"
    Darrerament s'han publicat epistolaris decisius de tres renovadors de la literatura llatinoamericana del segle XX: Onetti, Puig i Cortázar. En tots tres casos es tracta de cartes d'un període formatiu, en què la correspondència representa una mena d'universitat alternativa. A través de l'acte regular d'escriure missives, es posen a prova les institucions, es confirmen els gustos, es perfila la prosa. Els joves escriptors despleguen un sentit de l'escriptura que encara no determina les seves obres, però que les prefigura. El discurs privat de les cartes anticipa la narrativa que vindrà i el diàleg amb els interlocutors específics forja la tensió essencial que més endavant s'establirà amb els lectors

  • 19:30 hrs. Centre Cultural Can Fabra (C/ Segre 24-32, Sant Andreu, Barcelona)
    Joan Pinyol, catedràtic de llengua catalana i literatura i escriptor especialitzat en narrativa curta, comentarà el proper 19 de maig el seu llibre Micromèxics, on recull una seixantena de petits relats que dibuixen un retrat mexicà ben particular.
    Organitzat pel CNL de Barcelona, delegació de Sant Andreu, amb la col·laboració del Centre Cultural Can Fabra i la Biblioteca Ignasi Iglésias.