ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Jueves 24 de marzo de 2011

  • 19:30 hrs. Al Caixafòrum Barcelona (Av. Ferrer i Guàrdia 6-8)
    Conferència La Constitució espanyola i les independències americanes, a càrrec de l'historiador mexicà Mauricio Tenorio Trillo (Michoacán, 1962). Director del Latin American & Caribbean Studies de la Universitat de Xicago, i professor del Cide a Mèxic

    L'aprovació de la Constitució de Cadis és un fet alhora espanyol i americà. Com a tal va ser rebuda amb entusiasme, distàncies diverses, crítiques i, en alguns casos, un obert rebuig. Sigui com sigui, el text i la tradició política que hi havia al darrere marcarien profundament la cultura política de l'Amèrica espanyola durant les dècades següents. La conferència analitzarà la lògica de les diverses respostes que es produïren, així com les circumstàncies particulars que les fan entenedores.


  • 19:00 hrs. Sala Claret (Nàpols 344, Barcelona)
Cinefòrum: Más allá de la luz. Aportació 5 Euros.
Más Allá de la Luz és una pel·lícula mexicana basada en fets reals que tracta sobre l’infinit potencial de l’esser humà, els miracles des de la òptica de la ciència, la sanació i el poder de l’amor.
La història gira entorn a Nathan, un jove científic mexicà expert en biologia cel·lular, reservat, enamorat en silenci d’una companya, dedicat a treballar i a ocupar-se d’una mare amb discapacitat. La seva vida canviarà totalment quan conegui a un personatge amb capacitats sobrenaturals. Descobrirà un món de sanacions miraculoses, més enllà dels sentits físics, i començarà a desenvolupar una nova ciència.
Recomanem portar una llimona per fer una prova en la sessió de projecció de la pel·lícula, ens sorprendrài ens omplirà de bones sensacions.

  • 21:30 Hotel Estival Park (c. Camí del Raco 15, La Pineda, Salou)
    "Carnaval" Espectáculo de Bailes Latinos, del Ballet Pasión Azteca.

    Bailarines:  J.Nahim González, Pancho Melena, Elena Alcalá y Laura Giraldez

    Representantes y demás personas interesadas en este espectáculo para la proxima temporada 2011,  estan todos invitados al evento