ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


14 al 17 de mayo del 2018

Setmanda de Mèxic a la Universaitat de Girona.
Exposiciones, charlas conferencias, mesas redondas, muestra gatronimicas, cata de tequila y su maridaje, musica. no te pierdas toda la programación en:
https://www.udg.edu/ca/udg/detall-activitats/eventid/1833
Actividad organizada por la Universidad de Girona con apoyo de MEXCAT


La Universitat de Girona va endegar, en el marc de la commemoració dels 30 anys del programa Erasmus el 2017, la Setmana del País Convidat que en aquesta primera edició se centra en Mèxic i que tindrà lloc la setmana del 14 de maig.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és el foment de la internacionalització i l’establiment d’una visió global del país convidat que permeti la connexió amb realitats culturals, geogràfiques i socials diverses.
En aquesta primera edició s’ha triat com a país convidat Mèxic, atenent el volum de convenis de col·laboració establerts amb centres universitaris d’aquest país i per la dilatada tradició de recerques desenvolupades per investigadors de la UdG en aquest país llatinoamericà.
El programa d’activitats organitzades per l’Oficina de Relacions Exteriors, amb la col·laboració de la Biblioteca i la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme, contempla conferències, exposicions, xerrades, una taula rodona i una actuació musical.
L’acte d’inauguració de la Setmana del País Convidat tindrà lloc el dilluns 14 de maig a les 5 de la tarda a la Facultat de Dret, i comptarà amb la presència del rector de la UdG, Joaquim Salvi.
Programa
  • 14 de maig. 17h. Facultat de Dret (Campus Montilivi)
Inauguració de la setmana del país convidat.
Conferència La relació històrica entre Mèxic i Catalunya a càrrec d’Albert Torras, de l’Associació Cultural Mexicano-Catalana (MexCat).
Presentació Mèxic a la Universitat de Girona a càrrec de Laura Ripoll, cap de l'Oficina de Relacions Exteriors de la UdG.
Lliurament dels Premis Mercuri a la mobilitat de la UdG.
  • 15 de maig. 17h. Facultat de Medicina i Facultat d’Infermeria (Campus Centre)
Inauguració de l'exposició d’art veracruzià de Mayra Lagunes (Veracruz, Mèxic, 1978).
  • 17 de maig. 17h. Edifici Les Àligues (Campus Barri Vell)
Taula rodona sobre Mèxic, amb la participació dels professors Salvador Martí (Facultat de Dret), Dani Blasco (Facultat de Turisme), Joaquín Naval (Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials), moderada per Maxi Fuentes (Facultat de Lletres). La presentació serà a càrrec del vicerector de Comunicació i Relacions Exteriors, José Antonio Donaire.
Conferència La gastronomia mexicana avui a càrrec de la doctoranda Mariana Monserrat Sosa Tinoco
Xerrada sobre tequila i mescal i actuació musical a càrrec de Josep Pérez Abuyé, El Charro Catalán, i Susana del Saz.

  • Al llarg de tota la setmana, la Biblioteca organitza dues exposicions que tenen Mèxic com a tema central:
Mèxic i l’exili dels mestres de la República : els germans Bargés Barba i el Grupo Escolar Cervantes de Córdoba, Veracruz a la Biblioteca del Campus Barri Vell.
Organització política: presidencialisme i federalisme a Mèxic a la Biblioteca del Campus Montilivi