ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Permanentes Octubre

  •   Del 29 d'octubre al 7 de novembre
    Títol:
    "La idea de la muerte en México"
    Tipus
    : Instal·lació (A càrrec d'Adriana Silva i Anna Borràs.)
    Lloc:
    Casal de Cultura
    Inauguració
    : Divendres 29 d'octubre a les 20.00 h
    Horari
    : Dilluns a divendres de 19.30 a 21.30h (dimecres tancat)
    Organitza
    : Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelldefels
    Descripció
    : La idea de la mort a Méxic és una exposició artística de "TROBART (Associació d'artistes) que mostra d'una forma divertida i rigorosa com se celebra "el dia de muertos" a Mèxic.Les seves autores converteixen el material reciclat en art per exposar, aprofitant i transformant aquest material en objectes radicalment diferents i de valor creatiu.
    L'altar, les escultures de paper maché, les reproduccions de gravats, la ceràmica i altres elements ens mostren com el poble mexicà viu i celebra la festa avui.



  •  13 al 31 de Octubre
    Jornades de poesia contemporània catalana i mexicana. "Entre la paraula i els sentits"
    L’orfeó Català de Mèxic organitza les “Jornades de poesia contemporània catalana i mexicana. Entre la paraula i els sentits”
    Els poetes participants són: Ester Xargay, Carles H. Mor, Víctor Sunyol, Pere Perelló, Eduard Ramírez, Maria Josep Escrivà, Jaume Pons Alorda, Pau Vadell i Laia Martínez, Ramon Xirau, José María Espinasa, Martí Soler Vinyes, Eduardo Uribe, Max Rojas, Enrique González Rojo Arthur, Dolores Castro, Balam Rodrigo, Adriana Tafoya i Alejandro Tarrab.

  •  Del 25 octubre 2010 al 27 octubre 2010
    de 17 a 20 h

    Preu de l'entrada
    Inscripció 60,00€
    Inscripció reduïda* 48,00 €
    Inscripció Amics CCCB 30,00 €

    Taller d'introducció a l'animació experimentalA càrrec de Lourdes Villagómez

    En el marc del congrés CINEMA A CONTRACORRENT: Llatinoamèrica i Espanya, el CCCB ofereix un taller introductori a una de les disciplines cinematogràfiques amb més potencial creatiu: l’animació. La realitzadora mexicana Lourdes Villagómez planteja un apropament a diverses tècniques d’animació directe i fetes a mà, centrant-se especialment en aquelles que involucren moviments repetitius per part de l’animador i les que permeten incorporar elements de l’entorn quotidià.

    El taller està adreçat a artistes de totes les disciplines (performance, artistes visuals, ballarins, escriptors, creadors audiovisuals, xefs, dissenyadors gràfics, de moda i de tèxtils...), estudiants i persones interessades a incorporar imatges en moviment als seus processos creatius.

  • 21 al 31 de Octubre del 2010
    Festival Internacional de cine de la Ciudad de México
    El documental "Camp d'Argelers", coproduït per Televisió de Catalunya i emès al Sense ficció, ha estat nominat per competir en la categoria de millor documental per a televisió en la que serà la cinquena edició del Festival Internacional de Cinema Documental de la Ciutat de Mèxic (DOCSDF), que se celebrarà a la capital mexicana del 21 al 31 d'octubre del 2010.
    El documental explica què va significar realment el camp de concentració francès per a uns cent mil republicans catalans i espanyols que fugien del franquisme. “Camp d’Argelers” recull el testimoni de les persones que ho van viure i, recreant les situacions que no mostren les imatges d’arxiu, el documental narra la vida diària dels refugiats fins que finalment són enviats a altres camps el setembre del 1941 i Argelers és clausurat.  
 

  • fins el 23 d'octubreMULTITUDS I ESCALES | IGNACIO HÁBRIKA
    Galeria d'Art i Disseny Patricia Muñoz
    Adreça: Latorre, 122 baixos 2a
    Horari: dm a dv: de 10 a 13 i de 17 a 20 h / ds d'11 a 14h
    Exposició individual de l'artista mexicà Ignacio Hábrika (Mexicali, 1953), artista plàstic des de 1973. La seva obra forma part de col·leccions permanents i compta amb una trajectòria artística molt àmplia amb exposicions a Mèxic, Estats Units, Argentina, Itàlia, Portugal, Xina, entre d'altres
  • Todo Octubre. Exposició: Vilaró fa surar ‘Mu'.
    L'artista cellerenc presenta a Mèxic una exposició individual en què pretén reflectir la naturalesa d'uns éssers humans perduts
    Galeria Ginocchio de Ciutat de Mèxic
    • La sèrie Mu es compon per pintures de diversos formats i dibuixades sobre tela i acrílic retroil·luminat. La majoria són peces que prenen vida per si mateixes, amb personatges eteris que semblen buscar la seva essència humana en interiors d'aeroports, freds i plens de moviment. Vilaró ha estat un any treballant per conformar aquesta mostra.

  • 22 i 24 d’octubrela.
    Setmana pels Drets de la Joventut
    La Setmana pels Drets de la Joventut s’adreça a joves d’entre 16 i 30 anys, que entre el divendres 22 al diumenge 24 d’octubre podran participar en tallers, taules rodones i activitats com concerts, cinefòrums o una gimcana pel Prat de Llobregat. Diumenge, a les 13h, es celebrarà la cloenda amb la lectura d’un manifest.
    Preu especial per joves de 25 euros, amb l’allotjament a l’alberg de Centre Eslai i els àpats inclosos. Per als membres de les entitats de la Federació Catalana de l’Esplai el preu es de 15 euros.
    Igualment, tothom és convidat a participar a la conferència inaugural, divendres 22 d’octubre, a les 18h al carrer Riu Anoia, 42-54 del Prat de Llobregat.