ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Viernes 5 de Noviembre del 2010


  •  19 hrs
    Concert del "Duo Balam" Mexico en el
    Certamen Internacional de Guitarra Miquel Llobet
    Centre Civic Ateneu Fort Pienc c/ Rives 14
    Agrupació Musical que ha donat a conèixer en diferents projectes
    la música tradiconal, popular, i clàssica de Méxic i Llatinoamerica presentant-se en difernts països d'Europa i America. El duo Balam está format per Marlen Mendoza (veu), Octavio Beltran (percissió) i Emmanuel López (guitarra).
    Amb el programa
    De lo clásico a lo popular latinoamericano”.


  • 19:30 hrs
    Los tenores populares del cine mexicanoBiblioCineTeca. Vilà Vilà, 76 bajos. 19.30 horas. Entrada libre.
    Sesión dedicada en especial a Jorge Negrete, presentada por Enid Negrete (hija de un sobrino de Negrete, a quien conoció de niña), con la proyección de “Allá en el Rancho Grande” y “Dos tipos de cuidado”.
     
    jorge_negrete1



  • 19:30 hrs
    Llibre de fotografies El Suplicante, México 1971 – 2007
    Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona
Presentació d’El Suplicante, México 1971 – 2007 (Editorial RM, 2010) del fotògraf italo-veneçolà Paolo Gasparini.
En 340 instantànies, l’obra recull la bellesa i l’amargor singulars que desprenen zones tan impactants
com la frontera entre Mèxic i els Estats Units, el territori zapatista, la serra Tarahumara o la inesgotable Ciutat de Mèxic DF. Just abans, projecció del vídeo Letanías del polvo (45’), on les paraules de l’escriptor Juan Villoro acompanyen les imatges, els actes de consciència, que ha aplegat el fotògraf en anys de feina.
A més dels esmentats Gasparini i Villoro, l’activitat també compta amb la intervenció de l’editor Ramon Reverté.
  • Setmana Mexicana Curs 2010-2011

    Com ja saben, un dels trets diferencials del nostre projecte educatiu es basa en el coneixement de la cultura mexicana i en la difusió de la cultura catalana a Mèxic, tenint com a protagonistes els infants de la nostra escola i els de l’escola Pràctica Annexa de Xalapa, Mèxic. Com a fruit d’aquesta relació entre ambdós centres, cada any té lloc l’intercanvi de nens i nenes dels dos col•legis durant un període d’uns vuit dies aproximadament a cada ciutat: Xalapa i Barcelona.
    És per aquest motiu que al llarg de la setmana del 29 d'octubre al 5 de novembre celebrem la setmana de Mèxic, on totes les unitats didàctiques, des de P3 a 6è, giren al voltant de la cultura mexicana. D’aquesta manera el nostre alumnat té l’oportunitat d’aprendre d’una manera ben diferent, conjunta i interdisciplinària sobre altres cultures alienes a la seva. Estudiaran geografia mundial, història de les antigues civilitzacions, realitzaran manualitats, artesania, elaboraran receptes de cuina, mantindran correspondència en anglès, compartiran jocs tradicionals, gaudiran de música i folklore universal, practicaran matemàtiques amb monedes estrangeres, recitaran poesia, sabran com viu un nen en un altre país...
    Tenim la ferma creença que aquesta és la millor manera d’educar els nostres infants per tenir una ment ben oberta, educar-los en valors i formar part de la societat de mil colors en la què vivim actualment.


  •  20 hrs. “Recogida de Ofrenda”
    “Un catalán muy Mexicano, Don Jaume Nunó”

    Carrer Antoni Torella (Timbre “B”) 31, 1ª.
    08224, Terrassa (Actividad fuera de Barcelona)
    Teléfono: 605373970
    Gratuito. Previa cita confirmada por aforo limitado
    En este acto de recogida del Altar de Muertos levantado por la Asociación de Mexicanos del Vallès en recuerdo del Maestro Jaume Nunó, se podrá degustar de la comida y bebida del referido Altar.
    En el mismo acto tendrá lugar una charla titulada “
    Un catalán muy mexicano: Don Jaume Nunó”.
    Nota importante: la participación es totalmente gratuita si bien la capacidad de aforo es limitada. Para la proyección su capacidad se estima en 20 personas, y para la recogida y degustación 10 personas adultas. Por todo ello se deberá reservar y disponer de invitación confirmada.