ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Lunes 17 de enero de 2011

  • 19:30 Casa América Catalunya (C/Còrsega, 299. Barcelona)
    Proyección de la película El ángel exterminador,
    Luis Buñuel, (Mèxic, 1962, 90’, B/N)  Una de les pel·lícules mítiques dirigides pel cineasta de Calanda en el decurs de la seva etapa mexicana, encara impregnada d’esperit surrealista.
    Gairebé mig segle després de la seva estrena no ha perdut la seva força, ni el seu desig de trencar motlles. De visió imprescindible per aquells que la volen tornar a veure per tal de comprovar si el pas del temps ha pogut amb el seu sentit de la provocació i també imprescindible per als cinèfils de noves generacions que n’han sentit a parlar, però que ja no la troben ni programada a filmoteques, ni a televisions.
    Un film de culte en tota l’extensió de la paraula.


  • 22:00 A l'Hotel. Matadepera. Projecció de Sin Nombre
    Cinema Jove de Matadepera programa per al dilluns 17 de gener (22.00 hores, Hotel) un altre dels films encabits a la temàtica de cinema social.

    En aquesta ocasió es tracta de 'Sin nombre' (Cary Fukunaga, 2009). La història es centra en el procés d’immigració de dos mexicans, Sayra i Casper, a terres nord-americanes. El film fa una profunda exposició dels mètodes i actuacions que les violentes bandes batejades amb el nom de Maras duen a terme a determinats territoris de Mèxic.