ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Octubre del 2011

Exposición: "La Maleta Mexicana" de Robert Capa
Al MNAC. Fins al mes de gener de 2012

Dates: Octubre 2011 fins al febrer del 2010
Espai: Sala 2 del CCCB
Producció: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), La Casa Encendida, Madrid; Centro Cultural Universitario Tlateloloco (CCUT), Mèxic; i Sociedad Estatal para la Acción Cultural en el Exterior (SEACEX).
La relació creativa entre Víctor Erice i Abbas Kiarostami amb motiu de l’exposició
A partir d’aquesta experiència, el CCCB ha convidat altres cineastes, entre ells el mexicà Fernando Eimbcke, a indagar sobre aquest format, establint diverses variables de correspondència visual, entesa com una reflexió en present sobre tot allò que els motiva en el seu entorn, a partir d’espais de llibertat creativa.
L’exposició
Aquests encontres generen un tipus de pel·lícules que només són plenament comprensibles si es presenten en un espai expositiu, que ha de ser juxtaposat i simultani, d’anada i tornada, on es crea un àmbit de nova intimitat reflexiva.





Erice-Kiarostami.Correspondències va crear un nou format cinematogràfic: l’intercanvi de cartes filmades entre dos cineastes, on es plantegen les afinitats i diferències, el respecte mutu i la simultaneïtat dels seus interessos. Totes les cartes reuneix aquestes obres d’intercanvi entre set parelles de directors que s’han dedicat a aquest exercici experimental. Parelles de creadors situats en territoris allunyats però units per la voluntat de compartir preocupacions i punts de vista. Aquest és el cas de Víctor Erice i Abbas Kiarostami; d’Albert Serra i Lisandro Alonso; d’Isaki Lacuesta i Naomi Kawase; de Jaime Rosales i Wang Bing; de José Luis Guerin i Jonas Mekas; i de Fernando Eimbcke i So Yong Kim.
  • CCCB Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5)
    Exposició: Totes les cartes, amb el cineasta mexicà Fernando Eimbcke