ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Miercoles 1 de Diciembre del 2010

  • 19:30 hrs
    Pau Casals y el Exilio.Lloc: Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega, 299. Barcelona
    El programa La huella catalana en el Caribe Llega a su última etapa. Y lo hace con una sesión de Mestre. De la mano de la especialita en su vida y obra. Nuria Ballester, directora de la Vil·la-Museu Pau Casals, pronunciara la charla Pau Casals y el Exilio: de Prada a Puerto Rico
    A continuación concierto de Violoncelo, que incluira algunas de las piezas clave que Casals
    Produjo en el pais caribeño.


  • 1 y 2 de Diciembre
    Sala Eutyches – Palau de Congressos de Tarragona
    Jornades internacionals
    EXEMPLUM. Quan el monument es converteix en símbol. Grans jaciments urbans declarats patrimoni mundial
    Hi participa Francisco Vidargas. Subdirector de Patrimonio Mundial (INAH-Instituto Nacional de Antropologia e Historia) de Mèxic Df.
    Com a cloenda de totes aquestes activitats ciutadanes, s’organitzen unes jornades coordinades pel Museu d’Història de Tarragona, la Universitat rovira i Virgili i l’institut Català d’Arqueologia Clàssica, on volem posar en comú les experiències d’arquitectes, arqueòlegs, historiadors de l’art, museòlegs, tècnics municipals i universitaris de ciutats declarades Patri- moni Mundial, que tenen en el seu nucli urbà monuments d’una impor- tància que transcendeix la mateixa ciutat, de tal manera que es convertei- xen en autèntics símbols culturals de la humanitat: l’Acròpoli d’Atenes, el Mausoleu d’August, l’Ara Pacis i els fòrums imperials a la ciutat de roma, el Gran Temple Major a Mèxic Df i el doble conjunt de la ciutat de Cuzco i el Machu Picchu als Andes peruans.
    Hem anomenat aquestes jornades EXEMPLUM, tal com Tàcit va referir- se al temple que Tàrraco va dedicar a August i que “havia estat exemple per a totes les províncies” (omnes provinciae exemplum).