ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Martes 9 de Noviembre de 2010



  •  20 hrs. Proyeccion de Pelicula (Entrada  gratuïta)
    Tijuaneados anónimos
    Cinema Catalunya (Sant Pere, 9) TERRASSA Ho organitza: Associació Comex
    La ciutat fronterera de Tijuana, Mèxic, travessa per una cri- sis de violència i ingobernabilitat sense precedents. Aquesta situació afecta la vida quotidiana dels seus habitants. Setmana rere setmana, un grup de persones es reuneix a Tijuaneados Anónimos per a compartir experiències i junts lluitar contra el fenomen social que l'afligeix: lo tijuaneado. Entre històries doloroses i divertides, absurdes tragèdies humanes i heroiques gestes, els personatges d'aquest docu- mental reflexionen sobre la ciutat i imaginen com volen que sigui Tijuana i com volen ser ells com a individus.
  • 19.00 hrs
    CICLE DE CONFERÈNCIES 'HAVÍEM PERDUT LA GUERRA': 'L'EXILI MEXICÀ DE JOSEP CARNER' A CÀRREC DE NARCÍS GAROLER

    Residència per a Investigadors CSIC-Generalitat (C. Hospital, 64) Possiblement el que més va condicionar la cultura –tant l´alta com la popular– a Catalunya, a la segona meitat del segle XX va ser la derrota republicana de 1939. Naturalment, també va condicionar la vida a seques. Aquest és un cicle sobre persones i institucions que, podríem dir, havien perdut la Guerra Civil espanyola (1936-1939) i, en conseqüència, van patir exili.

  •  21:00 hrs.
    35 edición del Festival Internacional Filmets de Badalona
    (Gratuito)
    Teatre Zorrilla, Badalona (Barcelona)
    Carrer Canonge Baranera, 17Proyección de los cortometrajes de temática mexicana:
    • LOST ORFOUND (Zuiza 2009) de Markus Zucker
      Lost oro Found trata de tres personajes que intentan encontrar su lugar en la vida. El Pablo es un mexicano ilegal, Hanna perdió la memoria, y en Luca es un melancólico aspirante a superhéroe.
    • JAULAS (México 2009) de Juan José Medina
      Un entorno hostil es una condena difícil de superar para dos seres inadaptados. Un ciclo de abuso y explotación en medio de la desolación.

  • Continuen les sessions del Club de lectura de Poesia de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, l’espai de tertúlia i debat especialitzat en poesia. La propera trobada serà el dimarts 9 de novembre. (Recordeu que cal inscripció prèvia.) Es comentarà la lectura que s’ha realitzat sobre la “Poesía amorosa” del poetà castellà  Francisco de Quevedo, i us lliurarem el proper llibre del Club, “Antología poética” de Sor Juana Inés de la Cruz(Mèxic, 1651-169).Sor Juana Inés de la Cruz és, en paraules d’Octavio Paz, “La última poestisa barroca. Con ella se cierra la gran poesía del barroco español, y al mismo tiempo es avance y profecía de la poesía moderna”