ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Sábado 9 de Octubre de 2010

 • A les Festes del Roser d'Almassora (Castelló - País Valencià) 23:00 hores: ACTUACIÓ al Mesón, amb Mariachi Viva México i Julio Madrid
 • 16h.
  La Mostra de Cinema de Fronteres és una iniciativa coordinada entre Quito, Barcelona i Mèxic (DF) que s’emmarca dins del IV Fòrum Social Mundial de les Migracions.
  Data: Dissabte 9 d’Octubre a partir de les 16h.
  Cinefòrum 1: “Creuant les fronteres
  A les 16h Projecció de la pel·lícula: “Asalto al sueño”.
  A les 17:20h. Debat: La mirada cinematogràfica de la migració forzada.

  Cinefòrum 2: “Enmig de les fronteres”
  A les 18.15h Projecció de la pel·lícula: “Hedwig and the Angry Inch”.
  A les 17:20h. Debat: Les fronteres del cos: sexualitats migratòries

  Sobre la pel·lícula ASSALT AL SOMNI (sinopsi)
  Uli Stelzner, Mèxic, Alemanya / 2006/83 min. / Documental
  Cada dia milers de persones abandonen els seus empobrits països centreamericans per tal d’arribar als Estats Units. Inicien el seu viatge, creuant la frontera al Nord de Guatemala cap a Mèxic, per una de les rutes més perilloses del món. El director viatja a aquesta regió fronterera a l’extrem sud de Mèxic, on el somni americà es converteix en el malson mexicà. Aquí, on es creuen el començament i el final, l’esperança i el fracàs.
  Filmada per una sola persona amb una petita càmera digital, aquesta pelicula neix com un vídeo diari sobre trobades inesperades, xocs i assalts a la nova frontera sud del Nord. És també la història del salvadorenc Noè, al qual el director troba en diverses etapes del rodatge i al que finalment espera un final tràgic.