ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Miercoles 10 de Noviembre 2010

  • 19  hrs. Biblioteca Clarà
    Homenaje MEXCAT a los niños de Morelia.
    Contaremos con la presencia de la Cónsul de México en Barcelona Francisca Méndez y la cantante catalana Nuria Feliu quien recitara unos poemas.
    Informes: mexcat.org@gmail.com o 932989563
    Lugar:
    Biblioteca Sarrià-Sant Gervasi- Clarà
    C/Doctor Carulla, 22-24
    08017 Barcelona
    • Va ser precisament aquells anys de 1936 al estallar la Guerra Civil. en que la voluntat del president Cárdenas i la de la seva esposa, Amalia Solórzano, presidenta del Comité de Ayuda a los Niños del Pueblo Español, la que va fer que 456 menors òrfens viatgessin sota els auspicis del govern mexicà fins a Veracruz per ser acollits per families mexicanes, la majoria de les quals eren de Morelia, on se'ls va donar allotjament, menjar i educació. Van ser els coneguts nens de Morelia, una generació de canalla molts dels quals es van quedar a viure en un país que l'any 1938 els donava seguretat, un futur, i llibertat.
      Por eso el día 10 de noviembre MEXCAT realizará un acto de homenaje a los Niños de Morelia en Barcelona al que se invitará a toda la comunidad.




  • 19 hrs.
    L'escriptor Juan Villoro obrirà al cicle Amb veu pròpia 2010-2011

    Ateneu Barcelonès
    c/ Canuda 6. Barcelona
    L'escriptor i periodista mexicà Juan Villoro (Ciutat de Mèxic, 1956) obrirà el cicle de conferències-col·loqui Amb veu pròpia d'enguany. La trobada tindrà lloc el dimecres 10 de novembre, de 19 a 21 hores, a la sala Sagarra de l'Ateneu Barcelonès (4a planta). Presentarà i conduirà l'acte Jordi Carrión, escriptor i professor de l'Escola d'Escriptura. Important: cal inscripció prèvia a la secretaria de l'Escola.Juan Villoro ha conreat amb èxit diversos gèneres literaris. L'any 2004 va guanyar el Premi Herralde de novel·la (El testigo), el 2006 el Premi Internacional Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu i el 2009 el Premio Internacional de Periodismo Juan Carlos I pel reportatge "La alfombra roja, el imperio del narcoterrorismo" publicat a El Periódico de Catalunya.