ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Sábado 27 de noviembre de 2010

  • 12:00 hrs.
    Sant Joan de les Abadesses,  El Palmàs - Casal Jaume Nunó
    Presentació de la primera biografia del compositor santjoaní Jaume Nunó
    (1824-1908), autor de l’himne nacional de Mèxic. Un estudi realitzat per Cristian Canton-Ferrer i Raquel Tovar, editat per KM 13.774 (edicions de Casa Amèrica Catalunya), en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i el Consolat General de Mèxic a Barcelona.La presentació anirà a càrrec del Sr. Miquel Sitjar i Serra, director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Girona. Intervindran a l'acte l'alcalde, Sr. Ramon Roqué Riu, la Cònsul de Mèxic a Barcelona, Sra. Francisca E. Méndez Escobar, el director de Casa Amèrica Catalunya, Sr. Antoni Traveria Celda i la pianista Sra. Silvia Navarrete.

  • 11:00h.
    A partir d'avui s'inaugura l'espectacle nadalenc de Portaventura. A la Cantina del parc, fins el 9 de gener de 2011
    Viu el Nadal com si estiguessis a Mèxic! Podràs gaudir de totes les tradicions nadalenques d'aquest bonic país, entre les quals n'hi ha una de molt especial per als més petits: les pinyates decorades amb diferents colors.

  • De 10:00 a 19:00 A l’Institut d’Estudis Catalans (C/ Carme, 47 - Barcelona)
    Tercera Jornada sobre el Mercat Cultural Català en l’àmbit internacional. Aquestes jornades es realitzen bianualment i es proposen analitzar la situació del mercat cultural en els territoris de parla catalana. L’edició d’enguany es dedicarà a La Cultura Catalana en el Mercat Internacional, i s’hi analitzarà la situació i oportunitats de la producció cultural catalana internacional, incloent en aquesta anàlisi la influència que exerceix la població d'origen immigrada en la projecció dels territoris de parla catalana a les societats d’origen.
    Amb la participació de MEXCAT exposant el seu projecte cultural a Mèxic i Catalunya