ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Permanentes Enero del 2011

  • Del 20 de gener al 12 de febrer. Galeria Impaktes Visuals (C/ Sant Francesc, 15. Sabadell)
    Exposició d'Art Urbà de Laura Depawlok (Mèxic-Berlín)
    inauguració dia 20 de gener, de 20:00 a 23:00hrs. Amb DJ.


  • Fins el 30 de gener de 2011. A la Virreina. Centre de la Imatge (La Rambla 99, Barcelona)
Exposició de Bruno Serralongue. Foc divers.Son fotografies de fòrums, cimeres, manifestacions, celebracions o reunions en les que els temes tractats poden ser universals o locals: des de trobades contra el neoliberalisme, fins les cerimònies de restitució de Hong Kong a la Xina. Des de Gaza al Kosovo passant per Bombai o Mèxic i el Encuentro Intercontinental por la Humanidad y contra el Neoliberalismo de 1996 a Chiapas
  • Fins al 7 març 2011. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Mexicans al CCCB
Horari De dimarts a diumenges d'11 a 20h.
EXPOSICIO EL D EFECTE BARROC
Polítiques de la imatge hispana. 
Entre els espais expositius hi ha tres obres procedents de Mexic: 
El naufragio
: obra d’animació digital de l’artista mexicà José Quintero que tracta els temes del  mestissatge i del mite de la integració.
La veta de la hispanidad: documental en el qual Ramiro, miner de Guanajuato (Mèxic), narra la seva visió de la memòria del lloc, de gran importància en l’imaginari colonial espanyol.  
México vs. Brasil
:
 obra videogràfica de l’artista mexicà Miguel Calderón en què es presenta un partit de futbol fictici entre les seleccions del Brasil i Mèxic, muntat a partir d’imatges reals, i amb el resultat de Mèxic 17–Brasil 0. L’obra parodia el recurs al «destí manifest» davant de situacions de fracàs.




  • Fins a finals de gener. Al Museu Diocesà de Barcelona (Pia Almoina. Pl Catedral, 4)
Exposició de pessebres mexicans i catalans. "L'art tradicional del pessebre a Mèxic i Catalunya. Amb la col·laboració de MEXCAT.
Veure el pdf del catàleg de l'exposició.




  • Fins al 23 de gener. Al Museu Diocesà de Barcelona (Pia Almoina, Pl Catedral, 4)
Exposición de Murales dedicados a la virgen de Guadalupe de la pintora mexicana Cristina Rubalcaba


  • Del 18 de diciembre al 6 de enero
    Pl. Nova (Terrasa).
    Fira d'Hivern de Terrassa, con participación de un estand de l'Associació de Mexicans del Vallès, con artesania y gastronomía mexicana.


  • Del 19 de desembre al 9 de gener del 2011. A Mollerussa


AGRUPACIÓ PESSEBRISTA CASTELLS MOLLERUSSA Aquesta es la 16 exposició del pessebre artesanal sobre taula que aquest any amb ampliat a 85m2 consta de 290 figures de fang i tela totes pintades a mà, amb una grandària de 17cm., figures mòbils i un gran llac amb efectes especials i peixos de colors. Tenim un apartat dedicat al infern on bullen les calderes i amb els efectes de llum i fum fa que tots els infants es queden molt sorpresos. S'han dedicat mes de 450h. de treball en la seva construcció. A més l'Agrupació exposa una col•lecció de pessebres del món, algun dells son de Mèxic, Patagònica, Veneçuela, Perú, Betlem,Italia,Argentina,Ecuador,Xile,El Salvador,Bolivia,Praga. Es pot visitar del 19 de desembre al 9 de gener 2011 tots els dissabtes i festius de 5 a 9 h. del vespre i els laborables a hores convingudes al tel.636947727. L'ENTRADA ES GRATUITA

  • Galeria d'Art Patricia Muñoz (C/ Latorre 122, Sabadell
    Del 14 de Enero al 2 de Febrero de 2011
    Exposició: Escultur'Art - de Méxic a Japó, pasant per Italia. (Japón, México, Italia). Soledad Vial Panatt y Kei Nakamura. Espai Golden. Inauguració el 14 de gener a les 19:00