ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Permanentes febrero del 2011

  • A la galeria Como me ves te verás (Sant Pere més Alt, 36, Barcelona)
    Tianguis d'art. Del 10 de febrero al 12 de marzo

    Por segunda ocasión la Galería CMTV realiza el Tianguis de Art, un mercadillo con obras originales, impresiones, fotografías, art toys, serigrafías, postales, fanzines, ropa y demás piezas de arte en la que participan más de 20 artistas. El concepto de Tianguis es el que mejor define a esta miscelanea y variada oferta de productos que tienen como premisa la originalidad y la calidad. El objetivo de este evento es reunir a una gran cantidad de artistas, tanto aquellos que tienen una larga trayectoria, como a creadores emergentes que empiezan a construir un lenguaje personal, y ponerlos en un espacio en común.


  • Hasta el 12 de febrer. Galeria Impaktes Visuals (C/ Sant Francesc, 15. Sabadell) 

Exposició d'Art Urbà de Laura Depawlok (Mèxic-Berlín)
inauguració dia 20 de gener, de 20:00 a 23:00hrs. Amb DJ.
 


  • Fins al 7 març 2011. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Mexicans al CCCB
Horari De dimarts a diumenges d'11 a 20h.
EXPOSICIO EL D EFECTE BARROC
Polítiques de la imatge hispana. 
Entre els espais expositius hi ha tres obres procedents de Mexic: 
El naufragio
: obra d’animació digital de l’artista mexicà José Quintero que tracta els temes del  mestissatge i del mite de la integració.
La veta de la hispanidad: documental en el qual Ramiro, miner de Guanajuato (Mèxic), narra la seva visió de la memòria del lloc, de gran importància en l’imaginari colonial espanyol.  
México vs. Brasil
:
 obra videogràfica de l’artista mexicà Miguel Calderón en què es presenta un partit de futbol fictici entre les seleccions del Brasil i Mèxic, muntat a partir d’imatges reals, i amb el resultat de Mèxic 17–Brasil 0. L’obra parodia el recurs al «destí manifest» davant de situacions de fracàs.