ACTIVIDADES MEXICANO-CATALANAS EN BARCELONA ORGANIZADAS POR MEXCAT Y DIFERENTES ENTIDADES


Sábado 13 de Noviembre del 2010



Jornades "Impacte de la mineria a l'Amèrica Central i Mèxic
El dissabte 13 pel Matí hi haurà “I nosaltres, què podem fer?”: Un espai d’intercanvi d’eines que tenim a l’abast per incidir sobre la problemàtica minera.
Les Jornades tindran lloc a la seu de RAI (Recursos d’Animació Intercultural) al Carrer Carders, 12, principal (Barcelona) i l'entrada és lliure .
Així mateix, durant el mes de novembre hi ha diferents activitats paral·leles (també a la Seu de RAI) com una 
Exposició fotogràfica permanent de l’1 al 15 de novembre o El Cicle documental sobre mineria que té lloc cada dimarts, a les 21:30h.


  • I per la tarda (De 16 a 20:30h) tindrà lloc la Projecció del documental “El negocio del oro” (Guatemala). I un espai d'informació sobre lesCampanyes de resistència i control a les activitats mineres (estatals i internacionals).

  • 20:30 hrs.
    Martha Escudero, narradora oral
    "De escamas y pétalos en flor" (con Yoshi Hioki). (Cuentos para adultos)
    Harlem Jazz Club (c.Comtessa de Sobradiel, 8). Barcelona


  • 19:00h
    Señores de las nubes espectacle del grup El Navegatorio (Mèxic)
    Auditori Luis Peiró. Montaverner (La Vall d'Albaida - Pais Valencià).

    Història de la companyia

    Durant huit anys, El navegatorio ha produït espectacles de diversa tipologia fruit de la investigació, l’experimentació, la creació col·lectiva i l’aprenentatge continuats. Malgrat tot, destaca l’interés pels projectes dirigits al públic infantil on s’incideix especialment en la sensibilitat i la intel·ligència del xiquet. Fins al moment, han realitzat gires per Mèxic, Cuba, Estats Units, Guatemala, Itàlia, República Txeca i Espanya.
    En el principi dels temps, els deus creadors, Huracan i Tepeu-Gucumtz, s’uniren per donar-li vida a l’univers. Mentre tot romania en obscuritat i silenci, Cocijo –el Gran senyor dels raigs– regnava al cel custodiant quatre cànters sagrats encarregats de guardar els núvols, la pluja, el granís i el vent. Quan Cocijo va decidir obrir-les, va provocar el caos fins que l’aire va deixar passar el gran disc daurat, Gobicha, que va omplir els homes de felicitat.

  • 20:00h CSO La Astilla
    C/ Vilafranca 22, L'Hospitalet de Llobregat
    Jornada por la otra revolución mexicana. Charla sobre las migraciones en México
    Cafefta cine / Debate: Película "De nadie".
    Música, tequila, pinchos y fiesta